Studie


Lid worden van een studentenvereniging is goed voor je studieresultaten. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat studenten die lid zijn vaker afstuderen. Wanneer je lid bent van een studentenvereniging bouw je in een hele korte tijd veel vriendschappen op. Met zo'n grote groep studerende mensen om je heen is de stimulans om te gaan studeren groot. Veel Franciscanen gaan samen naar de universiteitsbibliotheek of colleges. Als je het even niet meer ziet zitten met dat ene tentamen, word je altijd wel weer door een club-, huis- of dispuutgenoot op sleeptouw genomen om toch nog even door te zetten. Daarnaast hebben ouderejaars vaak al ervaring met jouw tentamens en is een bijles of een samenvatting zo geregeld. 

Op Franciscus proberen we je zo veel mogelijk op weg te helpen om je studie succesvol af te ronden. In je eerste jaar is het van belang dat je je BSA binnen sleept. Dit houdt in dat je 36 van de 60 te behalen ECT's in je eerste jaar haalt. Franciscus houdt in de planning rekening met de tentamenperiodes. De mooiste feestjes en grote activiteiten worden altijd om de tentamenperiodes heen gepland. Dubbel voordeel: weinig afleiding tijdens de tentamentijd en extra ontspanning daarna. Vanzelfsprekend wordt er ook in de vereningsintroductietijd (VIT) rekening gehouden met je studie en is de  VIT afgelopen voordat je colleges weer beginnen.

Franciscus biedt ook veel mogelijkheden voor na je studententijd. Zo worden er onder andere door het jaar heen bedrijvendiners georganiseerd. Deze diners bieden je de unieke mogelijkheid om alvast kennis te maken met het bedrijfsleven en eventueel stages of afstudeeropdrachten binnen te slepen. Tot slot worden er door de Commissie Commerciële Betrekkingen meerdere workshops, zoals CV- en sollicitatietrainingen gegeven om je te helpen met de periode na je studententijd

Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden