Sport en Cultuur


Franciscus organiseert gedurende het jaar de mooiste feesten, maar heeft daarnaast ook veel meer te bieden op sportief en cultureel gebied.

Sport

Er worden door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd door de sportcommissie. Zoals een voetbaltoernooi, een rugby clinic, hardlooptrainingen, survivallen, bouncen, zeil weekenden en als groots spektakel elk jaar weer de batavierenrace. De batavierenrace is een groots studenten sport evenement waarbij in etappes wordt gerend van Nijmegen tot aan Enschede. Franciscus weet zich al drie jaar achter elkaar te plaatsen als snelste studentenvereniging.

In de winter organiseert de Franciski (skicommissie) de wintersport. Voor een klein prijsje kan je met je beste vrienden een week naar de sneeuw. Elk jaar vertrekt er weer een grote groep enthousiaste Franciscanen om een week te genieten van de sneeuw en borrels.

Cultureel

Wil je juist meer je ei kwijt in creatieve dingen? Dat kan ook. Zo zijn er laatst huiskamer concerten georganiseerd in Franciscaanse huizen, zijn er verschillende bands, worden er symposia gegeven, maar er is meer!

Denk bijvoorbeeld aan de toneelvereniging de Zingende Traktor die al sinds 1928 bezig is met het maken van toneelstukken. Zij houden zich voornamelijk bezig met kluchten en maken grappige toegankelijke stukken. Eens per jaar worden de voorstellingen opgevoerd en kunnen alle leden lachen en genieten van het stuk.

Ben jij echter een zangtalent, goede drummer of een ster op de gitaar? Dan kun je je aansluiten bij verschillende bands. Hou je meer van pop muziek, dan is HANS, de huisband, wat voor jou. Franciscus kent ook een jazzband, de ABS. Los van de vele optredens en gezellige repetities gaan zij ook elke zomer op band vakantie naar St. Tropez. Wie weet sta je met je band wel op het AHC-songfestival, een groot muziekfestival waar je optreedt voor 1300 studenten van al onze 10 zusterverenigingen van het AHC. In het verleden is dit gewonnen door Guus Meeuwis met 'Het is een nacht'.

De Disceaucommissie is de commissie voor jou als je het leuk vindt om achter de draaitafel te staan of wanneer je dit graag wilt leren. Deze commissie draait elke maandagavond in de kroegzaal en op de open feesten van Franciscus. Met je DJ-talent kan je ook deelnemen aan de AHC DJ contest en uitgeroepen worden tot beste DJ van de AHC verenigingen. Deze prijs is in de afgelopen drie jaar maar liefst twee keer gewonnen door Franciscus.

Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden