Jaarclubs

Wat is een jaarclub?

Iedere Franciscaan vormt een jaarclub met vrienden uit zijn/haar eigen jaar. Een jaarclub is daarom een voorbeeld van een horizontale structuur. Jaarclub bestaan vaak uit ongeveer 10 personen en draagt een unieke naam die door de leden van de jaarclub gekozen wordt. Voordat een club zich een jaarclub mag noemen heet het een borrelclub. De leden van de borrelclub kunnen wanneer ze willen beginnen aan een officieelwordingstraject. Na goedkeuring van dit traject door de ALV mag een borrelclub zich een jaarclub noemen. Ze krijgen dan het privilege om hun jaarclubbordje in de kroegzaal te hangen en in jaarclubkleding rond te lopen.

Op maandagavond komen de jaarclubs samen op de kroeg. Ze eten samen in de mensa en kunnen daarna naar de kroegzaal voor gezelligheid, een pilsje, een activiteit en na 22u muziek van onze eigen DJs.
Jaarclubs zijn vaak heel hecht. In de eerste jaren zie je je jaarclub wekelijks, maar ook lang na het afstuderen blijft het contact bestaan; er ontstaan vaak vriendschappen voor het leven.

Hoe kom ik in een jaarclub?

Het ontstaan van jaarclubs gebeurt meestal min of meer spontaan. Je merkt al snel met wie je het goed kunt vinden en daarmee kan je dan een jaarclub vormen. Rond januari is meestal duidelijk wie in welke jaarclub zit en worden de nieuwe borrelclubs naar de vereniging gepresenteerd.Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden