Disputen


Uniek aan Franciscus is dat je je aan kan sluiten bij een dispuut. Maar wat is een dispuut? In een dispuut zitten plus minus 25 leden van Franciscus van allerlei verschillende leeftijden en studies. Een groot verschil met je jaarclub, waarin iedereen uit jouw jaar komt. Op het moment telt Franciscus 10 disputen: 4 dames disputen, 4 mannen disputen en 2 gemengde disputen. Ons oudste dispuut stamt uit 1982 en ons jongste dispuut uit 2016!

Een dispuut is heel dynamisch, elk jaar komen er weer nieuwe leden bij, terwijl anderen het dispuut verlaten omdat ze zijn afgestudeerd. Elke woensdag is het dispuutavond en ga je gezellig met je dispuut borrelen en een activiteit ondernemen om vervolgens met alle disputen te eindigen in de kroegzaal. Daarnaast zie je elkaar ook buiten de woensdagavond: samen leuke activiteiten ondernemen of juist samen studeren. Veel Franciscanen zien een dispuut als een waardevolle toevoeging aan hun studentenleven. Zo hebben disputen een groot netwerk aan oud-leden waar ieder dispuutlid op terug kan vallen. Stageplekken, (bij)banen en kamers kunnen op deze manier heel makkelijk worden uitgewisseld.

"Elk dispuut heeft een eigen bestuur dat iedere woensdag weer voor een activiteit zorgt. Zo zijn we afgelopen jaar onder andere gaan toeren in een partybus, van A naar B gaan lopen in een rechte lijn, gaan sumoworstelen, boerengolven en een weekend naar Antwerpen geweest. Dat disputen bestaan uit veel mensen maakt dat je zo veel kunt ondernemen. De verscheidenheid aan mensen, jaren en activiteiten maakt mijn woensdagavond iedere keer weer uniek." - Marleen van Sluijters

Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden