Voor ouders


Dat u dit leest betekent waarschijnlijk dat uw zoon of dochter erover denkt om lid te worden van onze studentenvereniging. Op deze pagina proberen wij u antwoord te geven op vragen en kwesties betreffend het lidmaatschap van KSV St. Franciscus Xaverius. Heeft u nog andere vragen of opmerkingen, neem dan vooral contact met ons op.

Wat is een studentenvereniging precies?

Een studentenvereniging is een vereniging voor en door studenten. Dit houdt in dat alleen studenten lid mogen worden, en dat het dagelijks bestuur en alle commissies van de vereniging uit studenten bestaan. KSV St. Franciscus is een vereniging die vele tradities kent, en een gezelligheidsvereniging die in de behoeften van de Wageningse student voorziet. Zo vormen wij een hechte gemeenschap waar je zowel je eigen jaar als ouderejaars leert kennen. Dit kan door bijvoorbeeld kroegavonden  en een breed scala aan activiteiten zoals een wintersport reis, een liftweekend, een surfweekend, deelname aan de Batavierenrace, een zeilweekend, een dagje skiën in Bottrop, grote feesten, een eigen podium bij het Bevrijdingsfestival, en nog veel meer.

Wat voegt lid worden van Franciscus toe aan de studententijd?

Een studentenvereniging biedt naast gezellig- en geborgenheid vele voordelen. Zo is een van de grootste voordelen het opbouwen van een grote vriendenkring in een relatief korte tijd. Dit kan dienen als een groot vangnet voor iemand die nieuw in Wageningen is. Het ontmoeten van nieuwe mensen gaat ontzettend snel binnen een studentenvereniging. KSV St. Franciscus heeft veel leden met een grote variatie in persoonlijkheden en ambities. Iedereen laat elkaar in zijn waarde. Uw zoon of dochter zal voor u het weet al een hoop vrienden hebben gemaakt met wie hij of zij kan eten, sporten, gezellig een pilsje kan gaan drinken, of kan studeren. Het hebben van een groot netwerk kan je helpen aan het komen van bijbaantjes, studiemateriaal en bijvoorbeeld een kamer. Ook voor zelfontwikkeling zit je bij een vereniging goed. Zo kun je meehelpen met het organiseren van activiteiten, maar ook lid worden van commissies waarin andere vaardigheden worden ontwikkeld.

Loopt mijn zoon/dochter studievertraging op?

Franciscus laat de leden vrij in aanwezig zijn en deelname aan activiteiten. Hierdoor kan uw zoon of dochter helemaal zelf bepalen hoe hij of zij de studententijd indeelt. Verder zijn er alleen maar studenten lid, dus activiteiten worden altijd buiten de zelfstudie- en tentamenweken gepland. Franciscus biedt erg veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling, wat gepaard gaat met de uitbreiding van het cv. Veel bedrijven moedigen het lidmaatschap bij een studentenvereniging daarom juist aan.Ouder aan het woord                                        

"Toen Tijmen 3 jaar geleden koos voor een studie in Wageningen, snapte ik dat volkomen. Ik was mee geweest naar de open dag van de universiteit en was enthousiast over de studie, maar ook over studentenstad Wageningen. Toch realiseerde ik me dat alle verwachtingen toch ook nog maar waar gemaakt moesten worden. Toen Tijmen tijdens de AID aankondigde bij een studentenvereniging te gaan, snapte ik dat in eerste instantie niet helemaal. Deels omdat ik er geen ervaring mee had, maar ook omdat je er van alles van over hoort. Toch merkte ik aan hem dat hij zich erg snel thuis voelde bij KSV Franciscus. Hij woont in een leuk huis met dispuutgenoten en brengt wekelijks een avond door met zijn jaarclub.

Al in zijn eerste studiejaar mochten we zelf een kijkje komen nemen op "De Kroeg". Tijdens deze ouderdag zagen we veel tradities en gezelligheid voorbijkomen, afgesloten met een lekker etentje. Toen hij 21 werd, kwam de jaarclub bij ons thuis eten en ik snap inmiddels heel goed waarom KSV Franciscus zo belangrijk voor hem is geworden. "Vrienden voor het leven", ja daar kan ik me nu iets bij voorstellen. Er is veel wederzijds vertrouwen, waardering en respect. Binnen zo'n sfeer voelt iedereen zich prettig. Dat Tijmen nu in de organisatie van de AID zit, ondersteun ik van harte. Mits, en dit zeggen waarschijnlijk alle ouders, zijn studie er niet onder lijdt, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Het is een hele klus, dat begrijpen we, maar hij en zijn commissiegenoten doen het met veel inzet en plezier. Wellicht komen we een kijkje nemen in augustus, want het programma belooft veel goeds."

Lianne Elbers, moeder van Tijmen


Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden