Veelgestelde vragen


Heb je een vraag maar kun je het antwoord hieronder niet vinden? Stuur een mailtje naar aid@ksvfranciscus.nl en we zullen proberen hem zo snel mogelijk te beantwoorden.

 • Door lid te worden bij Franciscus haal je het beste uit je studententijd! Je maakt veel hechte vrienden en je bouwt een groot en waardevol netwerk op voor de rest van je leven. Naast alle gezelligheid krijg je de kans om je te ontwikkelen in een van de vele commissies of onderverenigingen.
 • Jazeker, bij Franciscus wordt er gestimuleerd hard te studeren. Via huizen, disputen en door langs te komen op borrelavonden leer je snel ouderejaars kennen. Zij hebben al meer studie ervaring en helpen altijd graag. Op deze manier is een studieboek of een bijles zo geregeld! In de zelfstudieweek wordt daarnaast elke ochtend een ontbijtje geserveerd op Franciscus zodat je daarna door kan richting de universiteits-bibliotheek.
 • Je bepaald zelf hoeveel tijd je kwijt bent aan Franciscus, niks is verplicht maar je bent altijd welkom!
 • Een studentenvereniging is een stuk groter, maar ook vooral een stuk diverser dan een studievereniging. Een studentenvereniging staat los van de universitieit, terwijl een studievereniging een onderdeel is van de unviersiteit.
 • Een studievereniging organiseert voornamelijk studie-gerelateerde activiteiten en regelt vaak ook korting op bijvoorbeeld boeken. Een studentenvereniging zorgt ervoor dat je naast je studie kan ontspannen, en als je wilt ook nog jezelf kan ontwikkelen in commissies!
 • Ieder lid betaald €12.50 per maand. Daarvan kan je bijna elke dag komen genieten op de kroeg met je jaarclub, huis, ondervereniging of dispuut! Je mag daarnaast altijd gratis naar binnen bij de open feesten en ook niet onbelangrijk: een pilsje kost bij Franciscus maar €1,10!
 • Verder zijn er bij Franciscus verschillende jaarlijkse activiteiten waar je aan mee kunt doen. Denk aan onze "Franciski" wintersport-week, de Batavierenrace, of het gala waar elk jaar weer groots voor wordt uitgepakt. Voor zulke grote activiteiten moet je natuurlijk soms wel wat extra bijbetalen, maar altijd voor een studentenprijsje.
 • Je jaarclub is een hechte groep vrienden waarmee je elke maandag naar Franciscus gaat. Bij Franciscus zijn de jaarclubs ongemengd, je zit dus met jaargenootjes van je eigen geslacht.
 • Bij Franciscus is elke maandagavond jaarclubavond. Je eet dan samen met je clubgenoten om vervolgens gezellig samen de kroegzaal in te gaan.
 • Een jaarclub vorm je jn de eerste maanden bij Franciscus. Tijdens leuke integratie activiteiten en het eerstejaarsweekend leer je al je jaargenoten kennen. Op deze manier vorm je langzaam aan je jaarclub met de mensen die goed bij jou passen.
 • Ja natuurlijk, leeftijd speelt geen rol! Ook als je nog geen 18 bent kun je lid worden van KSV St. Franciscus en genieten van alles wat de vereniging te bieden heeft.
 • Tijdens de introductietijd bij Franciscus leer je jaargenoten en de vereniging goed kennen. Deze 5 dagen geven je een goede basis voor de rest van je studententijd bij Franciscus. Deze vindt plaats in de zomervakantie na de AID, dus je hoeft er geen studie voor te missen.
 • Super leuk dat je hebt besloten lid te worden bij Franciscus! Tijdens de gehele AID is het mogelijk om je in te schrijven bij Franciscus. Spreek ons aan of kom even langs bij onze infostand.
 • Mocht je niet langs kunnen komen tijdens de AID maar toch lid willen worden, kan dat natuurlijk ook! Stuur ons dan een mailtje: aid@ksvfranciscus.nl of bel ons op 0317-415048.
Copyright © 2014 KSV Franciscus. Alle rechten voorbehouden